Rejim İşletmeciliğini Ak Parti Yapınca Yeni Hoca- Vaiz Tipi

Yazan: 11 Nisan 2024 20737

Eskiden Kemalist rejimin Kemalizmi ululayan dümdüz hocaları, vaizleri vardı. İmanın altı şartı yerine CHP’nin altı okunu anlatmaktan bile imtina etmeyen bu hoca-vaiz tipi Ak Parti’den sonra evrim geçirdi, bu tipin tiplemeleri artık Kemalizmi düzünden ululamıyor ve hatta yerine göre Kemalizmi yeriyorlarsa da, son terkipte dimdik ayakta olan Kemalist rejimi sırf işletmeciliğini Ak Parti yapıyor diye görmezden geliyor ve bu suretle onu başka bir form ve şekil altında ululamaya devam etmiş oluyorlar. Mesela kalkıyorlar ve milletin Filistin’e devlet eliyle yardım edilmesi talebini:

“Önce sen adam ol! Faizi bırak, bankaları, futbol merakını bırak!”

Diyerek çeşitli şartlara bağlıyorlar… Hani cihad da zaten devlet eliyle yapılırmış da, kimse cihada gidelim diye martaval okumasınmış da!

Gördünüz mü şimdi; o bankaları kuran, faiz tavernasını işleten, kadın satıcılığı yapan kerhanelere ruhsat verip fuhuştan vergi alan, futbol narkozuyla cemiyeti uyutan devletin bizzat kendisi değilmiş gibi bütün suçu milletin sırtına nasıl da bindiriyor, cihadı da İslam’a kota koymuş bir rejimin ruhsatlandırması şartına bağlayarak nasıl da çıkmaz ayın son çarşambasına erteliyorlar! Niye bindirmesin, niye ertelemesinler ki, zira kokuşmuş düzenin şimdiki işleticisi, kendilerinin de şimdiki yemleyicisidir!

Kemalist rejim hinterlandında baş doğrultan dinsiz ve dindar bütün hoca ve vaizlerin başı kopsun!

Âmin deyiniz!

Dergiler

Servet Turgut'un Kaleminden

© 2022 Seriyye Dergisi